Afbeelding
Janus Visser/BDU

Sliedrecht door naar kwartfinale in Championscup

3 januari 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Leerdam Sport'55, Hardinxveld en Sliedrecht plaatsten zich na een spannende voetbalavond bij de laatste acht en spelen derhalve de kwartfinales. Deze starten vandaag om 19.00 uur met de wedstrijd Unitas - Hardinxveld en vervolgens Sleeuwijk - Leerdam Sport'55, Heukelum - GJS en Sliedrecht - Kozakken Boys.

Sliedrecht - Almkerk 7-4

Almkerk had aan één punt voldoende om als groepswinnaar door te gaan, terwijl Sliedrecht moest winnen en dan moest afwachten of het later spelende HSSC'61 er dan toch nog overheen zou gaan. Het doelsaldo zou dan de beslissing brengen. Het werd een spannende partij voetbal. Voor Sliedrecht leek bij een 4-1 voorspronggeen vuiltje aan de lucht, maar het moest toch nog flink aan de bak om de drie punten te pakken met een voldoende marge om Almkerk te passeren.

Doelpunten: Sliedrecht: Roy Leeuwestein (2x), Anthony Malawauw (2x), Danny Kramers, Stefan van Dam en Dennis Bot Almkerk: Gerben Vos (2x), Hans Keller en Michel Kooyman

Meerkerk - Schelluinen 2-1

In de laatste wedstrijd in poule D, waarin GJS al als eerste was geëindigd sloten Meerkerk en Schelluinen de voorronde in deze groep af. Beiden moesten met ruime cijfers winnen om nog een kans te maken door te gaan. Het geloof daar in was niet echt aanwezig gezien het vrij gesapige spel, Schelluinen had lange tijd een 1-0 voorsprong maar nadat Meerkerk enkele minuten voor tijd de 1-1 binnen schoot, verloor het in de slotminuut alsnog.

Doelpunten: Meerkerk: Koen Ehrencron en Youri van Blanken. Schelluinen: Lennard Wemmenhove

Noordeloos - Leerdam Sport'55 0-8

Leerdam Sport was bij een zege verzekerd van de kwartfinales. Of dat als groepswinnaar zou zijn of als één van de twee beste nummers twee, zou later blijken. Het was belangrijk voor de ploeg uit de Glasstad om met grote cijfers te winnen om als eerste te eindigen en zodoende Unitas te ontlopen in de volgende ronde. Het duurde even voordat de score werd geopend, maar daarna kwam Leerdam los. Dat het niet meer dan acht doelpunten maakte, kon het zichzelf aanrekenen door met name in de tweede helft enkele dotten van kansen om zeep te helpen.

Doelpunten: Leerdam Sport'55: Joël Papilaja (2x), Eloys Tapirima (2x), Chris Tahija, Achraf Chentouf, Akram Chentouf en Roger Tapirima

Vuren - Hardinxveld 4-5

Hardinxveld wist wat het te doen stond in hun wedstrijd tegen Vuren. Niet alleen winnen, maar met minimaal zeven doelpunten verschil om als eerste door te gaan. Dat lukte geenszins, sterker nog het won met de hakken over de sloot met 5-4. Natuurlijk was Hardinxveld wat sterker, maar Vuren verdient een groot compliment. Het toonde veerkracht door na een 4-1 achterstand zich weer in de wedstrijd te knokken. Vuren verdedigde niet alleen uitstekend, maar was uiterst effectief bij de snel uitgevoerde counters. Het kan het toernooi met opgeheven verlaten. Hardinxveld moet het in de kwartfinale doen zonder Sjoerd Ooms, die na een gegeven gele kaart daarop nog eens commentaar leverde en er nog één te zien kreeg.

Doelpunten: Vuren: Albert van Zandwijk (2x), Ruben Scheurwater en Klaas Versluis. Hardinxveld: Robin de Kok (2x), Joran Schröder (2x) en Michel Roza

Arkel - HSSC'61 4-5

In een spannend potje voetbal, waarbij zowel Arkel als HSSC'61 voor de winst gingen, trok laatstgenoemde nipt aan het lange eind. De verassend sterk spelende ploeg uit Hei- en Boeicop waren heel dichtbij de groepszege. Het zou dat zijn bij een overwinning met vier doelpunten verschil. Zover kwam het telkens net niet, want verder dan een marge van twee kwam het niet tegen het zeker ook niet zwakke Arkel. In deze groep eindigde drie ploegen op zes punten, maar gaat Sliedrecht door op doelsaldo.

Doelpunten: Arkel: Joey van Assendorp (2x), Maurice Hogendoorn en Wesley Swets HSSC'61 Bennie van Es, Bas Scheenhart, Michael Looyen, Jannick van Snippenberg en Jesse Kooyman

advertentie
advertentie