Orthoptist weer terug in Sliedrecht

4 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sinds een aantal jaar zijn de orthoptisten van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Sliedrecht niet meer aanwezig. Van den Berg optiek & optometrie, al jaren een begrip in Sliedrecht met betrekking tot oogzorg en oogonderzoeken, vond het tijd worden om de reistijd en de wachttijd terug te dringen en de orthoptist weer naar Sliedrecht te halen. Eigenaar Paul van den Berg: ,,Ik heb de ervaren orthoptist, Naomi Wolters-Kok bereid gevonden om regelmatig in ons optometrisch centrum spreekuur te houden. Naomi is ook werkzaam in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam."

Orthoptie is een paramedisch beroep, waarvoor een vierjarige HBO-opleiding nodig is. Een orthoptist onderzoekt en behandelt klachten of problemen op het gebied van scheelzien, lui oog, dubbelzien, oogbewegingsstoornissen, sterkte afwijkingen bij kinderen en specifieke hoofdpijn- en leesklachten.

Zaterdag 26 januari is er een open dag voor kinderen. 's Morgens is de orthoptist aanwezig; de optometrist is er de hele dag. Samen geven zij gratis advies en voeren indien nodig onderzoek uit. Een afspraak is niet nodig.

advertentie
advertentie