UNO zoekt versterking

4 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij Blok- en dwarsfluitvereniging UNO (Uit Nood Ontstaan) uit Sliedrecht worden de sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit bespeeld. De leeftijd van de leden varieert van 9 tot en met 76 jaar. Nieuwe leden, van alle leeftijden, zijn welkom bij de vereniging. Muzikale kennis of ervaring is niet nodig. UNO zorgt voor een gedegen opleiding. Ook voor een blokfluit in bruikleen kan de vereniging zorgen.

Leerlingen (vanaf 6 jaar) kunnen, in overleg, op elk gewenst moment beginnen en krijgen les in het op de juiste manier bespelen van de blokfluit, het lezen van de muziek en alles wat daarbij hoort. Al na een paar lessen worden er wijsjes gespeeld.

De gevorderden repeteren in een gemoedelijke sfeer op de dinsdagavond in het ABC-gebouw (ingang via trap aan de achterkant) aan de Thorbeckelaan 102 in Sliedrecht. Belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 20.30 uur eens een kijkje te komen nemen.

Gezelligheid heeft UNO hoog in het vaandel staan. maar blokfluit spelen heeft ook nog een medisch nut: het is bewezen dat mensen met astma en/of bronchitus baat hebben bij het bespelen van dit instrument. Vanwege het lichte aanblazen krijgen ze door het veelvuldig bespelen van de blokfluit een grotere longinhoud.

De kosten voor het blokfluiten zijn € 7,50 per maand. Er worden ook dwarsfluitlessen gegeven; hiervoor gelden andere tarieven. Een fluit kan eventueel via de vereniging worden aangeschaft. Beginners kunnen beter eerst starten met blokfluitles alvorens te gaan dwarsfluiten. Voor inlichtingen kan gemaild worden naar: blokfluit_1@msn.com, of per post: Blok- en dwarsfluitvereniging UNO, Wilhelminastraat 10-D, 3361 XT, Sliedrecht.

advertentie
advertentie