Russisch klassiek ontmoet Russische folklore

5 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Grote Kerk opent het muzikaal jaar 2013, met Russische muziek van de bekende Russische zangeres Elena Bazhenova en de top knopaccordeonist Igor Foersov. Zij nemen het publiek mee op een reis vol onvergetelijke, betoverende en uitbundige klanken van Russische klassieke muziek, romances en natuurlijk volksmuziek.

Elena is geboren in St. Petersburg en opgegroeid in Moskou. De muzikale opleiding op instrument piano heeft zij gevolgd in de Cultuur en Kunst Academy in Moskou. Daarna voltooide Elena haar opleiding als solo zangeres aan Muziek Academy van Gnesinyh. De zangeres trad op over de gehele wereld van Ierland tot Japan en van Alaska tot Australia met het bekendste Russische Volks Ensemble "Russische Lied". Het publiek kan volop genieten van muziekstukken van componisten als Pjotr Tchaykovsky, Alexander Borodin en anderen componisten uit de 19e en 20e eeuw. Hartstochtelijke, ontroerende Russische Romances en energieke uitbundige volksliederen met prachtige kleding. Tot slot volgt de onthulling van het geheim van de wereldberoemde "Kalinka".

Het concert vind plaats in Grote Kerk, Kerkbuurt 133 in Sliedrecht op zaterdag 26 januari om 20.00 uur. Aanvang om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de zaal (10 euro), kinderen tot 12 jaar gratis.

advertentie
advertentie