Lezing over bevers en zeearenden

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Jacques van der Neut en Thomas van der Es - beiden boswachter in de Biesbosch - geven donderdag 17 januari een lezing bij Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard (NVWA). Ze vertellen over bevers en zeearenden, de twee bekendste bewoners van het natuurgebied.

Van der Neut, die sinds de jaren tachtig werkzaam is in Nationaal Park De Biesbosch, zag hoe de bevers werden uitgezet in 1988. Nu in 2013 zijn ze er precies 25 jaar. Niet alleen in de Biesbosch, maar ook in Nederland. De bevers bouwen burchten, knagen aan bomen en hebben een bijzonder uiterlijk. Hij blikt terug op de uitzetting en de huidige situatie. De afgelopen jaren is de soort toegenomen in aantal en kan tegenwoordig ook in de Alblasserwaard worden waargenomen. Van der Es werkt vijf jaar in de Biesbosch. Hij zag een andere bijzondere soort in het gebied verschijnen. Sinds 2012 broedt in het Nationaal Park een koppel zeearenden. Hij woonde tijdens het eerste broedseizoen midden in de Biesbosch en heeft daardoor het koppel mooi kunnen volgen. Ook laat hij zien wat het belang is van de Biesbosch voor watervogels in het algemeen.

De lezing wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum aan de rand van het Alblasserbos (Matenaweg 1, Papendrecht). Toegang: 2 euro. Aanvang: 19.30 uur. Meer info: www.nvwa.eu.

advertentie
advertentie