Zangdienst over het nieuwe Liedboek

10 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat) wordt op donderdag 24 januari om 20.00 uur een zangavond gehouden waarbij het nieuwe Liedboek centraal staat. Tijdens deze avond geeft dominee Pieter Endedijk tekst en uitleg. Zanggroep vocaal onder leiding van Frans Kooijman verleent medewerking en André de Jager bespeelt het orgel.

De kerken die het 'Liedboek voor de kerken' als hun officiële gezangboek gebruiken, hebben in het voorjaar van 2007 besloten dat er een nieuw liedboek moet komen. Hiervoor is aan de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK) de opdracht gegeven. Dit nieuwe liedboek zal officieel op 25 mei 2013 worden gepresenteerd. In dit nieuwe Liedboek staan Psalmen, Gezangen, nieuwe Nederlandse- en buitenlandse liederen, kinder-, jeugd- en tienerliederen, liturgische gezangen, overige zangvormen en gebeden en teksten voor meditatie.

Sinds het najaar van 2012 zijn er verschillende regionale zangavonden gehouden waarop men al zingend kennis kon maken met het nieuwe materiaal uit het nieuwe Liedboek. Donderdag 24 januari gebeurt dit voor het eerst in Sliedrecht en omgeving. De deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur.

advertentie
advertentie