Afbeelding

Sliedrecht begint 2013 met eerste competitienederlaag

13 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn op de eerste speeldag van 2013 tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Aartsrivaal en titelconcurrent VC Weert hield op het beslissende moment het hoofd koel in de bomvolle sporthal De Stoep en trok in een zinderende vijfsetter de (verdiende) winst naar zich toe. De setstanden waren 27-25, 23-25, 19-25, 25-15 en 10-15.

Het was vanaf het eerste moment duidelijk dat het Limburgse team naar Sliedrecht gekomen was om te strijden voor haar laatste kans. Een nederlaag zou de kloof met de lijstaanvoerder (een achterstand van zeven punten of meer) onoverbrugbaar hebben gemaakt. Zo trok Weert het initiatief naar zich toe in de eerste set, maar ging in de slotfase toch onderuit na een sterk slotoffensief van de thuisploeg: 27-25. Sliedrecht Sport kreeg met name in de tweede en derde set te weinig vat op het aanvalsspel van Weert waar de 19-jarige middenaanvalster Yvon Beliën het leeuwendeel van de score (twintig punten) voor zich opeiste. Bij Sliedrecht Sport waren Nienke de Waard (19x) en Esther van Berkel (16x) het meest succesvol. De regerend landskampioen kwam sterk terug in de vierde set (25-15), maar liet zich met name in de beginfase van de beslissende vijfde set nadrukkelijk de kaas van het brood eten. Met een 0-4 voorsprong legde Weert de basis voor een zwaarbevochten zege in het hol van de leeuw. Assistent-trainer Erik Zietse gaf na afloop aan dat voor zijn gevoel het duel op kleine details was beslist: ,, Het krachtsverschil was minimaal. We lieten na op belangrijke momenten in de rally's toe te slaan waar Weert regelmatig gretig van profiteerde. We zullen lering moeten trekken uit deze nederlaag en er ons voordeel mee moeten doen voor de return aankomende zaterdag in Limburg."

De mannen van Sliedrecht Sport deden het beter. Tegen hekkensluiter Gemini-S kwam het keurkorps van trainer-coach Arie van Wolferen niet in de problemen. De ploeg gaf niets weg en won met respectievelijk 13-25, 19-25 en 20-25. Door de nederlaag van Twente'05 bij Rivo Rijssen is de vijfde plaats op de ranglijst van de Topdivisie weer binnen bereik.