Tweede schaakteam wint vierpuntenduel

12 januari 2013 om 00:00 Nieuws

ROTTERDAM - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de vierde wedstrijd in de Promotieklasse gewonnen van Charlois 4. Na een zinderende wedstrijd zag de zenuwachtige teamleider Kees van der Does zijn team uiteindelijk winnen met 4,5-3,5 van de mededegradatiekandidaat.

In het vierpuntenduel kwamen de spelers van de Oude Dame van Zuid, zoals Charlois ook wel wordt genoemd, sterk uit de startblokken. Dat leverde na een paar uur spelen zelfs een 3-1 voorsprong op, doordat de Sliedrechtse kopmannen Niels Mijnster en Jan Sulman verloren en Wim Hokken en Wout Boer 'slechts' remiseerden. De Sliedrechtse staartborden lieten echter zien waarom het tweede team in de Promotieklasse thuis hoort. Pieter Pons zag zijn betere stelling nog wel in remise verzanden, maar topscorer Jerry van Rekom en Willem Kuiper wonnen op krachtige wijze. Tenslotte liet Floris Verweij zien waarom hij niet voor niets de Oliebollenkoning van 2012 is geworden. In vliegende tijdnood wist hij - met nog 24 seconden op de klok - zijn tegenstander tot overgave te dwingen.

Met 4 punten uit evenveel wedstrijden staat promovendus Sliedrecht 2 keurig in de middenmoot van de hoogste klasse van de Rotterdamse Schaakbond. Met nog 4 wedstrijden te gaan zijn de Sliedrechtse reserves nog lang niet veilig, maar heeft het handhaving wel in eigen hand.

advertentie
advertentie