Herman Maasse gaat marathon lopen in Oeganda

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het gaat om een extreme afstand, op een extreme locatie, bij een extreme temperatuur voor mensen in extreme omstandigheden. Sliedrechter Herman Maasse gaat 'm doen: de MusketierMarathon in Oeganda voor het goede doel, namelijk Open Doors en Compassion. ,,Elke deelnemer legt ook een extreem bedrag in om mee te doen: tienduizend euro. Zo hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de allerarmsten."

Herman Maasse is 35 jaar oud en woont met zijn vrouw Connie en hun drie dochters, Deborah, Hanna en Naomi, in Sliedrecht. ,,In de afgelopen jaren heb ik diverse reizen gemaakt en deelgenomen aan verschillende werkvakanties. Eén van de dingen die mij altijd aanspreekt zijn de blije en gelukkige gezichten van de mensen die ik op een praktische manier geholpen heb. Zij zijn niet in staat om iets terug te geven. Liefde is iets geven zonder iets terug te verwachten. Het betekent dat we anderen geven wat zij nodig hebben."

Herman ontmoette zijn vrouw op een werkvakantie in Oekraïne. ,,Zij is een geweldige lieve en goede vrouw en samen met onze drie kinderen zijn we een gelukkig gezin. Wij hebben het goed met elkaar en dat gun ik ook andere mensen in de wereld. Dat is een reden waarom ik graag deze marathon wil lopen. Met alle lopers samen kunnen we de vervolgde christenen, arme moeders, kinderen en studenten laten weten dat ze niet vergeten worden en dat we ons verbonden met hen voelen. Het is een grote uitdaging, ook om al het sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Mijn dochters hebben de eerste donatie al gedaan en dat is natuurlijk een goed begin. Ik ben dankbaar dat ik deel kan nemen aan de MusketierMarathon."

De MusketierMarathon is een initiatief van de mannenbeweging De 4e Musketier. Herman: ,,De 4e Musketier traint mannen om toegewijd te leven in dienst van God. Met de MusketierMarathon daagt de 4e Musketier mannen uit om zich door een extreme fysieke prestatie in te zetten voor gerechtigheid in de wereld."

De marathon vindt van 24 mei tot 1 juni plaats in Lira, Noord-Oeganda. De start en finish liggen in Adwari, een voormalig vluchtelingenkamp in de buurt van de stad Lira. ,,De bevolking in dit gebied heeft extreem zwaar geleden onder de verwoestende burgeroorlog waarin het rebellenleger van Joseph Kony flink heeft huisgehouden", vertelt Herman. ,,In Oeganda heerst een constante politieke onzekerheid en corruptie. Daarnaast is de buitenlandse schuld erg hoog en heeft het land te kampen met aids. Doordat veel ouders als gevolg van deze ziekte sterven, komen hun kinderen er alleen voor te staan. Zij gaan zwerven, worden vaak behandeld als slaaf of ernstig misbruikt. Extreme armoede is er aan de orde van de dag en daarom is hulp in Oeganda zo hard nodig."

De 4e Musketier heeft zich voor de Oeganda 2013 marathon verbonden aan twee goede doelen: Compassion en Open Doors. Compassion is een christelijke hulporganisatie die kinderen de kans geeft op een leven zonder armoede. Daar biedt zij via 299 lokale kerken hulp aan de allerarmsten. Kinderen worden in staat gesteld om naar school te gaan, krijgen medische zorg en kunnen geestelijk, sociaal en emotioneel groeien. Open Doors is een organisatie die wereldwijd in meer dan vijftig landen de vervolge kerk ondersteunt en waarbij nu wereldwijd bijna 1.000 mensen werken. Open Doors gebruikt de sponsorgelden om vervolgde christenen in Afrika te steunen. Van het ondersteunen van geheime gelovigen met bijbels, training en persoonlijke bemoediging in landen in Noord-Afrika tot het geven van traumazorg in door oorlog of geweld getroffen landen, zoals Soedan, Zuid-Soedan en Nigeria.

Mensen die Herman Maasse, en daarmee de goede doelen, willen steun kunnen een financiële bijdrage leveren. Al het sponsorgeld gaat naar de goede doelen. De reis wordt hier niet van betaald. Het bedrag kan overgemaakt worden op rekeningnummer 168445190 van Stichting vrienden van de 4e Musketier te Enschede o.v.v. Herman Maasse.

Voor meer info: www.de4emusketier.nl/lopers/158-herman-maasse.

advertentie
advertentie