DWF handhaaft zich op vierde plaats in ZRO-C

15 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na twee wedstrijden bleek dat DWF zich als vierde had geplaatst in de ZRO-C. Afgelopen zaterdag in Zwijndrecht wist DWF deze plaats vast te houden, maar de verschillen met de nummers 1, 2 en 3 zijn klein.

De eerste estafetteploeg werd helaas gediskwalificeerd op een te vroege overname maar Isabella de Lange had als eerste zwemster nog wel een pr op de klokken weten te brengen. Met een knappe 0.32.78 op de vrij opende zij de wedstrijd. Naderhand wist zij op de 100 rug nog een klein pr-tje te zwemmen. Nick Hogendoorn sleepte twee pr's uit het water op de 50 rug en de 200 school. John van Heteren kwam tot een mooie verbetering op de 100 vrij. Op diezelfde afstand was er voor Laurens Kalis ook een pr. Evi Mijnster zwom ondanks haar slechte keerpunt toch een pr op de 50 vlinder. Jeroen Flokstra heeft zijn schouderblessure overwonnen en tekende voor twee pr's op de 100 rug en de 100 vlinder. Op het loodzware nummer de 200 school was er een pr voor Anne de Heer. Jelle van Tuijl kon weer twee punten aan zijn lijst toevoegen met dikke pr's op de 50 rug en de 50 vlinder. Daniel van Loon verbeterde zich twee maal op de 50 rug. Eerst persoonlijk en naderhand als startzwemmer in de estafette. Ook voor Luc Veul was er een pr op de 50 rug. Geert den Ouden zwom een pr van dik 11 seconden op de 100 rug waarna later bleek dat zijn 50 meter tijd hierin ook een pr was. Ook Bob Hogendoorn wist op de 100 rug een pr op de klokken te zetten. Masterzwemster Marian Nederlof kijkt na een pr op de 50 school erg uit naar het Master NK waar zij 25, 26 en 27 januari aan de start zal verschijnen.

Medailles waren er ook nog voor de zwemmers. Anne de Heer ging naar huis met brons en goud. Debby Kraaijeveld en Judith de Heer veroverden beiden tweemaal zilver. Voor Johnny den Uil en Bob Hogendoorn was er ieder brons en zilver. Chémène de Klein behaalde brons en Nick Hogendoorn zilver. Evi Mijnster en Isabella de Lange pakten beiden een keer goud.

Zaterdag zwemt de ploeg in Brielle de derde wedstrijd in de landelijke verenigingscompetitie.

advertentie
advertentie