Zwaarbevochten zege voor SKC Merwede

16 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De eerste wedstrijd van 2013 was er voor Merwede direct eentje waar het om ging. Tegen Maassluis moest gewonnen worden om de kans op het kampioenschap open te houden. Bij verlies van Merwede en winst van KCR zou het verschil al oplopen tot 5 punten. Maar Merwede wist de punten in Sliedrecht te houden met een zwaar bevochten 15-14 overwinning. Hiermee heeft de ploeg van Enno Verhoef de tweede plaats veroverd.

De doelpunten waren aan het begin van de wedstrijd erg schaars; na tien minuten spelen stond slechts een schamele 3-1 voorsprong op het scorebord. Ondanks de weinige doelpunten dus wel een goede start van de thuisploeg. Geduldig werd gezocht naar de juiste kansen in de aanval, maar de korf werd nog niet talrijk gevonden. Verdedigend stond het wel goed aan de kant van Merwede; slechts één doelpunt door laten in 10 minuten is prima. Merwede liep vervolgens verder uit naar 5-2, maar liet Maassluis daarna weer te snel langszij komen tot 5-5. In de laatste tien minuten konden de Rood-Witten toch weer een voorsprong naar 7-5 nemen.

Na de rust kwam Maassluis opnieuw langszij bij 8-8 en nam daarna de wedstrijd in handen. De ploeg nam een voorsprong tot 9-11 en later 10-12. Gelukkig wist Merwede zich te herpakken en kwam terug tot 13-13. Met nog acht minuten te spelen kon de wedstrijd beide kanten op. Merwede wist dat en nam het voortouw: 14-13. Maassluis wist toch nog naast Merwede te komen op 14-14. Met nog één minuut te spelen had Merwede de bal in de aanval en wist de verlossende 15-14 te maken. Het laatste schot van Maassluis belandde tegen de voorkant van de korf. De winst voor Merwede was een feit.

Volgende week gaat Merwede op bezoek bij het lastige Valto. De thuiswedstrijd werd met 14-8 gewonnen. Aanvang is 20.05 uur in de Vreeloo hal in De Lier.