Cursus Tai Chi Chuan in de Vondelflat

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij voldoende aanmeldingen start dinsdag 12 februari een cursus Tai Chi Chuan in de gemeenschapszaal van de Vondelflat. De cursus wordt gegeven door een bevoegde docent en bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 20:30 tot 21:30 uur.

Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer, bedoeld om lichaam en geest te ontspannen. Het is een natuurlijke methode om gezond te blijven en kracht te ontwikkelen. De bewegingen van Tai Chi zijn redelijk gemakkelijk aan te leren en kunnen door iedereen, jong en oud, worden beoefend. Ook ouderen of mensen met een lage conditie, reumatische aandoeningen, fybromyalgie, hernia, ademhalingsproblemen, burn-out en andere spanningsklachten kunnen aan de cursus deelnemen.

Tai Chi helpt gespannen spieren en gewrichten los te maken. En doordat cursisten heel geconcentreerd bezig zijn kan de geest zich ontspannen en wordt het hoofd weer helder. In de lessen staan 'ontdekken' en het ontwikkelen van een nieuwe manier van bewegen centraal. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd en kosten niet veel inspanning. De langzame sierlijke bewegingen houden het lichaam soepel en geven je een prettig gevoel. Ze hebben een gunstig effect op ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, zenuwstelsel. Dagelijkse (be)oefening is daarbij wel voorwaarde.

Bovendien wordt onderwezen in QiQong. QiQong is voornamelijk gericht op het openen van de meridianen en activeren van de organen.

De kosten bedragen €100. Soms bieden ziektekostenverzekeraars een tegemoetkoming in de kosten. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding terecht bij de docent Jan van Dorst, email: janvandorst@me.com.

advertentie
advertentie