Weinig pr's dit keer voor DWF

22 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij de derde wedstrijd in de verenigingscompetitie was het duidelijk te merken dat de zwemmers van DWF zich in zware trainingsweken bevinden en dat de ploeg door ziekte een aantal zwemmers miste. De teller van de pr's bleef dit keer steken bij 10.

Voor Nikki Paans was er een pr op de 50 school. Ook Luc Veul wist zich op deze afstand te verbeteren. Evi Mijnster lukte het als enige meerdere pr's te zwemmen. Op de 50 rug was het een klein pr maar op de 100 wissel gingen er bijna 4 seconden af. Masterzwemster Marian Nederlof liet zien helemaal klaar te zijn voor het Nederlands Kampioenschap voor Masters komend weekend in Nijverdal. Voor de derde achtereenvolgende keer wist zij zich te verbeteren. Nu was het de 100 school waar na bijna vier jaren eindelijk weer een pr op de klokken stond. Bij de heren was het John van Heteren die op dezelfde afstand een pr uit het water viste. Jelle van Tuijl heeft zijn draai helemaal gevonden bij DWF en zwom 3,5 seconden van zijn tijd af op de 100 rug. Geert den Ouden en Bob Hogendoorn zwommen ieder een pr op de 50 vrij. Wat voor Bob betekent dat zijn inschrijftijd voor het NJK weer scherper is gezet. Isabella de Lange was de laatste die een pr wist te zwemmen en zij deed dit op de 100 vrij. Een NJK-limiet zat er helaas niet in. Daarvoor waren de omstandigheden verre van optimaal.

Medailles waren er ook te verdelen. Joëlle Paans behaalde brons op de 25 vlinder. Bob Hogendoorn viste zilver en goud uit het water. Evi Mijnster, Nick Hogendoorn en Jeroen Flokstra wonnen ieder een keer zilver en een keer brons. Voor Judith de Heer en Johnny den Uil was er goud en brons weggelegd.

Vrijdag, zaterdag en zondag is Marian Nederlof in Nijverdal voor het ONMK. En op zaterdag is er voor de jongste zwemmers de derde Speedo-wedstrijd in Dordrecht.

advertentie
advertentie