Afbeelding

Informatie- en inspraakbijeenkomst bestemmingsplan Nijverwaard

22 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht houdt op dinsdag 29 januari om 16.15 uur een informatie- en inspraakbijeenkomst in De Lockhorst over het nieuwe bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Nijverwaard. Bedrijven, bewoners en overige geïnteresseerden worden geïnformeerd en kunnen direct reageren. Het gaat om een eerste concept van het bestemmingsplan dat tot 31 januari 2013 voor inspraak ter inzage ligt. Aangezien het een eerste concept is kunnen opmerkingen leiden tot het aanpassen en verbeteren van het bestemmingsplan. Wethouder de Waard opent de informatiebijeenkomst die tot 18.00 uur duurt.

Met het bestemmingsplan zet de gemeente Sliedrecht een eerste stap naar de omvorming van een gedeelte van het bedrijventerrein naar een aaneengesloten woonboulevard met een duidelijk herkenbaar profiel. In de afgelopen decennia is het bedrijventerrein veranderd van een traditioneel industrieterrein naar een bedrijventerrein met een woonboulevard en gemengde bedrijvigheid.

In het westelijk deel bevindt zich overwegend detailhandel gericht op het thema wonen. In het oostelijk deel zijn voornamelijk de industriële en logistieke bedrijven geconcentreerd. Deze tweedeling van het bedrijventerrein is naar het bestemmingsplan vertaald. Alleen in het westelijk deel zijn in de toekomst detailhandelsbedrijven in de woonbranche toegestaan. Op de rest van het terrein wordt overige bedrijvigheid toegestaan. Bedrijven in het woonboulevardgedeelte krijgen de mogelijkheid om hun bestemming te wijzigen naar een detailhandelbestemming.

advertentie
advertentie