Verrassende zege Peter Vis

27 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter Vis vriend en vijand verbaasd door op spectaculaire wijze te winnen van eerste-teamspeler Wim Pool. In een aanvallende partij wist Vis al snel een stuk tegen twee pionnen te winnen en na een mooie combinatie verloor Pool ook nog zijn dame tegen twee torens. Hij kreeg daarna een mataanval over zich heen die Vis winnend afsloot. Peter komt door deze overwinning met stip binnen in de top-10;

Het was niet alleen Peter Vis die een goede vangst deed. Ook André van Dieën liet zien dat hij best een goede partij kan schaken. Tegen Theo Dekker wist Van Dieën een prima stelling op het bord te krijgen. Toen Dekkers aandacht even verslapte greep Van Dieën deze kans met beide handen aan en pakte het punt bijna geroutineerd mee.

Aan de kop was het weer stuivertje wisselen. Peter van den Bergh wist in een moeilijke partij toch nog te winnen van Robert van Rekom en haalde daarbij net voldoende punten binnen om Niels Mijnster, die een externe partij speelde, van de eerste plaats te verdrijven. Van den Bergh heeft echter nog geen drie keizerpunten voorsprong op Mijnster, een marge die in het Keizersysteem bijna te verwaarlozen is. Zo blijft de strijd om het kampioenschap ongemeen spannend.

Kees Wessels had weliswaar de volledige speeltijd nodig voor zijn partij tegen Hans Klein, maar deze moeite werd beloond met de overwinning. De gebroeders Mensing sloegen ook weer toe tegen ervaren spelers. Andrew won op overtuigende wijze van probleemmeester Henk Prins, die het na de opening al niet meer zo zag zitten en langzaam van het bord werd geschoven. Broer Adrian moest tegen Jan Sulman nog wel even oppassen, maar via een mooie combinatie wist hij het punt bij te schrijven.

advertentie
advertentie