Schaatswedstrijden in Wijngaarden

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Met vereende krachten van vrijwilligers en bestuursleden om de sneeuw te ruimen kon de ijsbaan in Wijngaarden op woensdag 23 januari worden geopend. In de dagen daarna werden diverse wedstrijden voor jong en oud verreden. Het hardrijden voor leden op zaterdagmiddag werd gewonnen door Joost van der Plas. Winnares bij de dames was Lotte van den Berg.

Op 24 januari werd er twee aan de stok gereden met 24 deelnemers en werd na een spannende strijd het koppel Matthijs Hoogendijk en Pauline de Ruijter eerste. Op vrijdag 25 januari vond het estafetterijden plaats met 26 deelnemers. De eerste prijs ging naar het koppel Hans de Wit en Dirk Aantjes.

Die vrijdagmiddag werden ook de wedstrijden voor de lagere school verreden. De uitslagen waren als volgt;

Hardrijden groep 1-4: 1. Christiaan Leeuwis; 2. Marit de Groot; 3. Marloes den Hartog.

Hardrijden groep 5-6: 1. Niels Ruisbroek; 2. Bart de Ruijter; 3. Jair van de Voorde.

Hardrijden groep 7+8: 1. Thibo Tukker; 2. Lisa de Groot; 3. Lars Ruisbroek.

Met het ringrijden deden 38 kinderen mee en werd bij groep 7+8 Naomi van der Vlist eerste en bij groep 5+6 werd Anouk Langerveld eerste. Bij de groepen 1 tot en met 4 werden Mirthe, Tamar, Boaz, Henrike, Peter en Marloes allemaal gedeeld eerste.

Op zaterdagmiddag 26 januari was het hardrijden voor leden, hardrijden voor dames en hardrijden voor de jeugd van 12-16 jaar voor de Bioderij-trofee. De uitslagen zijn als volgt.

Hardrijden voor leden: 1. Joost van der Plas; 2. Hugo Molenaar; 3. Leen de Jong.

Hardrijden voor dames: 1. Lotte van den Berg; 2. Annette Bakker; 3. Judith de Groot.

Hardrijden voor de jeugd: 1. Edwin van der Vlist; 2. Arjan Booij; 3. Daan Stuij.

Op zaterdagavond was het nog ringrijden tot 14 jaar met 25 deelnemers. Eerste werd Remco Vink. Het ringrijden bij de ouderen werd gewonnen door Arjan Booij. De avond werd traditioneel afgesloten met het priksleeën waar 40 deelnemers werden geteld. Eerste werd Rene van Hattem. tweede John Langerak en derde Arjan Booij.

advertentie
advertentie