Merel Heezen eerste op de dubbele minitrampoline

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merel Heezen van omnisportvereniging Synergos heeft zaterdag in de jongste categorie meisjes pupillen de eerste plaats behaald op de dubbele minitrampoline tijdens de eerste kwalificatie wedstrijd voor het NK. Merels eerste plaats bij haar debuutoptreden is een verrassend goed resultaat. Haar clubgenote Mandy Koppelaar is als jongste deelneemster op een knappe derde plaats geëindigd, wat ook een goede vooruitzicht biedt op een plaats in de finale. Synergos springster Liz Gelderblom stond net naast het podium op de vierde plaats en ook voor haar is er nog een finaleplaats in bereik.

Bij de pupillen jongens heeft Jayden van der Hel een mooie vierde plaats bemachtigd. Leander Wiersma, vorig jaar tweede op het NK, behaalde een verdienstelijke achtste plaats.

In de categorie jeugd meisjes deden voor Synergos zes meisjes mee. Xinga Gruis werd twaalfde plaats en Sifra van de Graaf vijftiende. Desi van Son, Lisa Korevaar en Emanuel Brandwijk werden respectievelijk 17e, 19e en 23e.

Bij de dames debuteerde Marcia den Hartog op de dubbele minitrampoline en dat deed ze niet onverdienstelijk. Met een mooie zesde plaats maakt ook zij kans om een finaleplaats te bemachtigen.

advertentie
advertentie