Pergolesilaan krijgt tijdelijke speelplaats

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bouwfonds en de gemeente Sliedrecht hebben besloten toch alvast het speelplaatsje aan de Pergolesilaan (Baanhoek-West) te realiseren. De speelplaats wordt nog voor de zomer aangelegd, maar bij de uitwerking van het ontwerp wordt rekening gehouden met een tijdelijke situatie.

Aanvankelijk zou de betreffende locatie voorlopig niet ingericht worden, omdat het appartementencomplex nog moet worden gebouwd. Maar aangezien de bouwplannen en verdere inrichting niet definitief zijn, wordt nu een tijdelijke speelplaats gecreëerd voor de kinderen in de wijk. Er wordt rekening gehouden met mogelijke extra kosten voor het verplaatsen van (een deel van de) speeltoestellen en (een deel van de) valondergronden om de situatie uiteindelijk definitief te maken. De omwonenden krijgen de keuze uit twee varianten.

In december hebben de kinderen in Baanhoek-West ook al een keuze gemaakt voor de inrichting van de grote centrale speelplaats op het Mozartplantsoen. Deze speelplek wordt dit voorjaar nog gerealiseerd.

advertentie
advertentie