Daily Bread in Elektra

1 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDERCHT - Een van de grote Nederlandse muzikale ontdekkingen op Noorderslag 2012 was de Nederlandse band Daily Bread. Arie van Willigen van radioprogramma The Are zag dit succes een half jaar geleden al aankomen en boekte de band voor een show in Elektra. Een gouden greep, zo blijkt nu. Zaterdag 9 februari staat de electropunkpopband op het podium in het jongerencentrum.

De leden van Daily Bread omschrijven zelf hun muziek als "Sexy Garage Dance". De band bestaat uit zangeres Kimberly van der Velden, drummer Stefan Stoer en basgitarist Chris Mulder en sinds 2012 Atser Damsma.

De band uit Emmeloord won de Kleine Prijs van Fryslân 2008 en was in dat zelfde jaar deelnemer van De Grote Prijs Van Nederland maar stapte uit de competitie omdat de bandleden niet op hun eigen wijze op het podium mochten staan. Ze wilden samen gecentreerd vooraan staan en dat was volgens de organisatie 'not done'.

In datzelfde jaar nog tekende de band een contract bij het fameuze Nederlandse platenlabel Excelsior Recordings. In 2009 verscheen in Nederland het debuutalbum Well You're Not Invited, die door de critici zeer goed werd ontvangen. Na drie keer op Noorderslag/Eurosonic te hebben gestaan stond de band in 2010 op Lowlands. In mei 2011 verscheen het debuutalbum ook in het buitenland waaronder Engeland, Frankrijk en Duitsland. In maart 2012 bracht de band een EP uit via een app getiteld The Present, deze werd in oktober opgevolgd door het tweede album Iterum.

In het voorprogramma staat The Surs, is een van de bands die gespot is door de vrijwilligers van JC Elektra tijdens de Sena POPNL Awards. The Surs onderscheidt zich als band door de haast absurdistische songstructuren. The Surs won eerder de Grote Prijs van Brabant gewonnen.

Aanvang: 20.00 uur. Entree: 6 euro.

JC Elektra, Stationsweg 4, Sliedrecht, www.elektra-sliedrecht.nl, www.facebook.com/people/poppodium-elektra.

advertentie
advertentie