Peter Dekker zorgt voor grote stunt bij de senioren

3 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ging eerste-teamspeler Hans Klein bijna onderuit tegen een ontketende Peter Dekker. Dekker verloor in de opening weliswaar een stuk, maar vocht zich in de opengevallen ruimte sterk terug. In het eindspel zag Dekker eeuwig schaak en was tevreden met remise, echter in de analyse bleek dat hij glad gewonnen stond en oud-clubkampioen Klein zelfs mat had kunnen zetten.

Jeugdtalent Adrian Mensing moest aantreden tegen de sterkste speler van de vereniging, Peter van den Bergh. Ondanks dat Adrian goed partij gaf was Van den Bergh toch de betere schaker. Peter blijft hierdoor de nummer 1 in de stand. Teamgenoten Robert van Rekom en Tobias Dekker speelden een interessante pot, waarin voor beide spelers uiteindelijk geen winstkansen zaten en remise de terechte uitslag was.

Jorik Klein pakte tegen Rik Versteeg moeiteloos het punt. Cees Moes hield zijn stelling tegen André van Dieën goed gesloten en liet zich niet van de wijs brengen door de aanvalspogingen van Van Dieën. Ondanks dat Moes in het eindspel een pion achterbleef, wist hij de partij toch keurig remise te houden.

Donderdag speelt het viertallen team de thuiswedstrijd tegen Dordrecht. Na vier gelijke spelen gaat het team van captain André van Dieën voor de winst. Vrijdag speelt het derde team uit in en tegen Zwijndrecht. Bij winst blijft het team van Leo Koppelaar soeverein aan kop. Ook het RSB bekerteam speelt vrijdag en wel de kwartfinale tegen CSV uit Capelle ad IJssel.

advertentie
advertentie