Afbeelding

Sliedrecht Sport afgebluft door Eurosped

3 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Landskampioen en huidig lijstaanvoerder Sliedrecht Sport lijkt momenteel niet meer het onaantastbare volleybalteam, dat eerder dit seizoen week-in-week uit de ene opponent na de andere aan de zegekar bond. Afgelopen zaterdagavond verloor de selectie van trainer-coach Appie Krijnsen voor de tweede opeenvolgende maal een thuisduel in de Stoep, na VC Weert was het ditmaal runner-up Eurosped uit Almelo, dat in een spannende vijfsetter te sterk was: 2-3 (28-30,25-16,25-19,17-25,10-15).

Eurosped bewees in vergelijking met de voorgaande wedstrijden tegen Sliedrecht Sport (tweemaal 3-0 verlies) belangrijke stappen te hebben gemaakt. Met de rentree in het team van spelverdeelster Florieke Eggermont (ex Sliedrecht Sport) is ook het rendement van Antoinette Posthuma zienderogen gegroeid, zij had met 18 scores het allergrootste aandeel in het uiteindelijke resultaat.

Nienke de Waard baalde van het verlies en zocht de oorzaak met name in een mentaal falen: ,,Wij gingen na de 2-1 voorsprong teveel 'leunen'. Er sloop onbewust een soort van gemakzucht binnen en dat moet je tegen een team als Eurosped, in de winning-mood met veel gewonnen wedstrijden op rij, niet doen. We zullen een pittig gesprek hebben over vanavond en dan zullen we er volgende week bij Alterno gewoon weer vol voor gaan."

Trainer-coach Appie Krijnsen verklaarde de oorzaak van de nederlaag eveneens in het eigen falen: ,, Met name in het begin en in de slotfase hebben wij het laten liggen. We kregen in de eerste set zeven service-aces om onze oren en sloegen zelf veel te veel ballen uit. Daarbij hebben wij in de vierde set te 'laf' gespeeld, dat wil zeggen in plaats van die ballen zo hard mogelijk binnen te slaan werd er teveel getwijfeld en daar heeft Eurosped optimaal van geprofiteerd. Dit is weer een leermoment in een seizoen, dat nog lang is en waar wij nog de nodige potjes zullen winnen. Wij zijn misschien niet meer de ,,gedoodverfde'' titelkandidaat, maar wel blijven wij de grootste kanshebber."

Ook voor de mannen van Sliedrecht Sport was geen succes weggelegd : in Enschede kwam men er tegen Twente'05 in een rechtstreeks duel om de vijfde plaats in de topdivisie niet echt aan te pas en was sprake van één van de mindere wedstrijden in dit seizoen: 3-0 (25-16, 25-21,25-14).

advertentie
advertentie