Van Rekoms mogen trots zijn op 35-jarig bestaan Reli Groep

4 februari 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/SLIEDRECHT - Het begon in 1978 als Bureau Reli; een bescheiden bedrijfje in Sliedrecht dat werd gerund vanuit een flatwoning. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een groot en professioneel bedrijf in een gloednieuw pand in Hardinxveld-Giessendam. Op 1 februari 2013 werd het 35-jarig bestaan gevierd.

Reli Groep begint op 1 februari 1978 als Bureau Reli, opgericht door Pieter van Rekom en Margaretha Lievaart. De eerste twee letters van hun achternamen vormen de bedrijfsnaam. Met tien bezorgers worden huis-aan-huisbladen en folders bezorgd in de Alblasserwaard. In 1988 komt er een nieuwe loot aan het bedrijf; Reli Post. De groei zet door, de flat wordt verruild voor een eengezinswoning waarvan de zolder is ingericht als sorteercentrum. De folders en kranten komen terecht in twee garageboxen aan de overzijde van het huis. Zoon David van Rekom en zijn (dan nog aanstaande) vrouw Ingrid nemen steeds meer taken over en in 1995 wordt de overstap gemaakt naar Industrieterrein de Nijverwaard in Sliedrecht van waaruit een steeds groter gebied wordt bediend. Reli Post is dan een waar begrip in de regio; vooral in de kerstperiode met voordelige kerstzegels die zo mooi zijn dat verzamelaars er verzot op zijn.

Sandd

De groei van het bedrijf krijgt een enorme impuls als in 2001 de samenwerking met Sandd begint. In 2004 verhuist het bedrijf naar een groter bedrijfspand aan de Industriestraat in Hardinxveld-Giessendam. De zakelijke markt slokt alle aandacht op, het jaar erop staakt Reli Groep de particuliere post. Met Sandd raakt de professionalisering in een stroomversnelling. In 2006 zijn er al 330 bezorgers in de weer. Dwars tegen de crisis in groeit Reli Groep alweer uit z'n jasje. Als Sandd het distributiegebied van Reli Groep ook nog eens verder vergroot (met omgeving Dodewaard), moet er eind 2012 in kort tijdsbestek worden uitgezien naar een ander bedrijfspand. Het wordt een nieuwbouwpand aan de Moerbei 21 in Hardinxveld-Giessendam. Nauwelijks bekomen van de verhuizing was er op 1 februari 2013 taart voor alle medewerkers; Reli Groep viert het 35-jarig bestaan.

Heden en verleden

Met 15 chauffeurs, 10 kantoormedewerkers, 35 sorteerders en 1.171 bezorgers is Reli Groep uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de regio dat veel werkgelegenheid biedt. Het zou er nooit geweest zijn als vader en moeder Van Rekom 35 jaar geleden niet aan het avontuur begonnen waren. De basis die zij hebben gelegd, leeft voort in de vorm van de huis-aan-huisdivisie van Reli Groep. Folders en kranten worden nog steeds wekelijks verspreid. Met meer auto's, meer mensen en professioneler, maar in essentie nog steeds hetzelfde; folders en kranten bezorgen. Algemeen directeur David van Rekom en directeur Ingrid van Rekom zijn nuchtere harde werkers die telkens weer kijken naar de dag van morgen. ,,Ze houden niet van opscheppen'', vertelt directie-assistente Tine Klop. ,,Maar ik kan namens alle medewerkers zeggen dat ze trots mogen zijn op hun -en daarmee ook ons- bedrijf.''

advertentie
advertentie