Dure, onnodige nederlaag tweede team

3 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het in het vierpuntenduel tegen Messemaker 1847 2 lelijk laten liggen. Het team van Kees van der Does leed een pijnlijke 3,5-4,5 nederlaag tegen het op papier sterkere team.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op door remises van Willem Kuiper en Wout Boer, maar daarna ging het mis voor de Sliedrechtse reserves. Jerry van Rekom zag zijn gewonnen stelling in remise verzanden, terwijl de kopmannen Jan Sulman en Pieter Pons goed zaten te spelen, maar in het verre eindspel toch misgrepen. Nadat ook Wim Hokken zijn aanvallende stelling om zeep had geholpen was de strijd gestreden. Niels Mijnster en invaller Henk Prins dachten daar nog even anders over en wisten op krachtige wijze hun tegenstanders te overmeesteren.

Zo werd een verdiend gelijkspel weggeven aan het team dat een abonnement heeft op de uitslag van 4,5-3,5, soms als winst, soms als nederlaag.

Met 4 punten uit 5 wedstrijden is het tweede team teruggekeerd in de degradatiezone. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het team van kees van der Does nog wel wat stunts nodig om zich te handhaven.

advertentie
advertentie