Gastouderbureau Ziezo overhandigt Goede Doelendonatie

4 februari 2013 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Gastouderbureau Ziezo heeft de winnaar van de Goede Doelenactie, de achttienjarige Saskia Oldenburg, de donatiecheque ter waarde van €500,- overhandigd.

Gastouderbureau Ziezo, actief in de kinderopvang in de Alblasserwaard en Drechtsteden, organiseerde deze actie in januari via Facebook. Gast- en vraagouders van Ziezo konden een goed doel aandragen. Vervolgens kon via Facebook en email worden gestemd. Er ontstond een nek-aan-nek-race tussen Europa Kinderhulp en het winnende project in Kathmandu (Nepal) van Saskia Oldenburg. De leerlinge maatschappelijke zorg aan het Da Vincicollege vertrekt eind februari naar Nepal. Daar zal zij voor vijf maanden als vrijwilligster aan de slag gaan in Kathmandu in een weeshuis voor jonge kinderen en een dagopvangcentrum voor gehandicapte jongeren. Saskia zal ter plaatse beoordelen op welke wijze de donatie van Ziezo zo goed mogelijk kan worden ingezet. Uit de contacten die zij heeft, blijkt dat er grote behoefte is aan matrassen en kleding voor de kinderen.

Gastouderbureau Ziezo is blij met de uitkomst van de actie. ,,Dat een jongedame als Saskia zelf aan de slag gaat in Kathmandu en het geld ter plaatse kan besteden, zorgt dat iedereen het effect ervan direct kan zien", zegt Gea Vliek van Ziezo. De komende maanden zal Ziezo Saskia volgen tijdens haar verblijf in Kathmandu en daarover berichten op de website en Facebookpagina.

Saskia's initiatief ontvangt ook steun van het Da Vinci College. Coördinator André Schoonhoven overhandigde Saskia een cheque van € 250,- om aan de projecten in Kathmandu te besteden.

advertentie
advertentie