Strijd om Metseltrofee op open dag Bouwschakel

4 februari 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tijdens de open dag op de Bouwschakel werd traditiegetrouw gestreden om de Metseltrofee. Vijf deelnemende teams van VMBO-scholen uit de regio streden om de begeerde troffel en de eretitel: 'Metselaars van het jaar 2013'. Het Gilde, Merewade College en de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem, het Griendencollege uit Sliedrecht en het Schoonhovens College namen deel aan de jaarlijkse krachtmeting. Onder leiding van metselcoaches Vas de Hek en Jan Donk - samen goed voor negentig jaar metselervaring - werd in een dagdeel een prestatie neergezet die er mag wezen. Ditmaal namen ook meisjes deel de wedstrijd, één van het Griendencollege en één van het Schoonhovens College. En zij stonden hun mannetje. Uiteindelijk streek het team van Het Gilde met de eer. Dirk-Jan Uittenbogaard en Wesley de Zeeuw  mochten de begeerde Metseltrofee meenemen.

De Bouwschakel in Hardinxveld-Giessendam hield vrijdag 1 februari open dag. 's Morgens reden bussen af en aan gevuld met VMBO-leerlingen die dit jaar hun bouwopleiding hopen af te sluiten. In de middag en avond kwamen jongeren, met of zonder ouders, een kijkje nemen om te zien wat de bouwsector hen te bieden heeft. ,,De opkomst viel helemaal niet tegen", zegt Bouwschakel directeur Aart de Jong. ,,De bouw heeft ook last van deze periode, maar daar komt een eind aan en dan is het belangrijk dat er voldoende vaklieden zijn. Wij doen nu ons best om dan aan die vraag te kunnen voldoen."

Bij Bouwschakel kunnen leerlingen worden opgeleid tot timmerman, metselaar of een opleiding volgen in de Grond- Water- en Wegenbouw (GWW). Voor al deze opleidingen geldt een combinatie van werken en leren. De onderwijsmethode wordt per leerling afgestemd, zodat iedereen het programma krijgt dat bij hem of haar past. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt door het Da Vinci College verzorgd. Doordat theorie- en praktijklessen in dezelfde locatie worden gegeven, kan optimale afstemming en coaching plaatsvinden.

advertentie
advertentie