DCI Dredge XX te water gelaten bij IHC Merwede

4 februari 2013 om 00:00 Nieuws

KINDERDIJK - IHC Merwede heeft zaterdag 2 februari de 5,500 m3 sleephopperzuiger, DCI Dredge XX, gedoopt en te water gelaten. De ceremonie vond plaats op de scheepswerf in Kinderdijk.

Het innovatieve schip wordt gebouwd voor Dredging Corporation of India Ltd. (DCI). De ceremonie werd verricht door mevrouw R. Mohanty, echtgenote van de heer Captain D.K. Mohanty (bestuursvoorzitter van DCI), in de aanwezigheid van de heer Mohanty zelf en mevrouw Geetu Joshi (directeur van het Ministry of Shipping in India). Tijdens de ceremonie werd een kokosnoot tegen het schip gebroken. Een kokosnoot staat binnen het hindoeïsme symbool voor standvastigheid, zuiverheid, waarheid en voorspoed. Door het kapot maken van een kokosnoot worden alle hindernissen, die het schip in de weg staan, overwonnen.

DCI Dredge XX zal worden ingezet voor onderhoudsbaggerwerkzaamheden op de Hooghly rivier, een zijrivier van de Ganges rivier in West-Bengalen. De DCI-dredgers zijn speciaal ontworpen voor deze taak, waarbij rekening is gehouden met de bodemeigenschappen, sterke stroming en geringe diepte van de Hooghly rivier. De schepen hebben een hoge productiviteit, betrouwbaarheid en efficiency, en daarnaast een laag energieverbruik en lage operationele kosten.

advertentie
advertentie