Samen zonne-energie inkopen in de Drechtsteden

9 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRECHTSTEDEN - Vandaag (maandag 11 februari) is in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard de aftrap gegeven van het project SamenZonneEnergie. De Drechtsteden gaan samen met iChoosr een groepsaankoop voor zonnepanelen organiseren. Huis- (en dak-)eigenaren in de zes gemeenten ontvangen hierover binnenkort een brief van de gemeente. Zij kunnen zich tot en met 1 april gratis en vrijblijvend inschrijven via de website www.SamenZonneEnergie.nl.

Na de inschrijfperiode vindt op 2 april een veiling plaats. De deelnemende leveranciers moeten aan strenge voorwaarden voldoen, waardoor kwaliteit en service worden geborgd. Het beste bod uit de veiling wordt aan alle deelnemers aangeboden. De deelnemers worden maximaal geïnformeerd, zodat ze weloverwogen kunnen beslissen of ze gebruik willen maken van het aanbod. Wanneer de deelnemer het aanbod accepteert, wordt de levering plus installatie van de zonnepanelen volledig verzorgd.

Joke Reuwer, wethouder in Papendrecht, is bestuurlijk trekker voor het project zonnepanelen in de Drechtsteden. Zij gaf de aftrap van het project in het Streeknatuurcentrum, waar ze haar collega-milieuwethouders had uitgenodigd. ,,Door samen in te kopen, kan een heel goede prijs bedongen worden. Zo verdienen de panelen zich sneller terug. Fijn voor het milieu en goed voor de portemonnee. Wat ik zelf heel goed vind, is dat er een prijs gegeven wordt voor de totale installatie en levering van zonnepanelen. Dan heb je er geen omkijken naar en ook geen gezeur achteraf over bijkomende kosten. Ik doe zeker mee." Ruud Frijstein, projectleider van de groepsaankoop zonnepanelen bij iChoosr, gaf een toelichting op de actie en vertelde over de ervaringen in Noord-Holland, waar eerder een soortgelijk project met succes in 23 gemeenten werd uitgevoerd.

In alle zes gemeenten van de Drechtsteden worden informatiebijeenkomsten gehouden voor geïnteresseerden: woensdag 6 maart in het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht aan Weteringsingel 1, maandag 11 maart in het gemeentehuis van Sliedrecht aan de Industrieweg 11, woensdag 13 maart in Kade 100, Scheepmakerij 100 in Zwijndrecht, donderdag 14 maart in Weizigt, V. Baerleplantsoen 30 in Dordrecht, maandag 18 maart in Theater De Willem Van der Palmstraat 4 in Papendrecht en maandag 25 maart in het Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam. Wie niet op de datum in eigen gemeente kan, is ook welkom op de data in de andere Drechtsteden.

Alle inwoners van Zuid-Holland kunnen gebruik maken van het aanbod, maar alleen de huiseigenaren van de Drechtsteden worden nu rechtstreeks middels een brief benaderd. Ook huurders kunnen meedoen, maar dan moeten zij eerst toestemming vragen aan de verhuurder.

advertentie
advertentie