Sliedrecht Sport houdt stand in Apeldoorn

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

APELDOORN - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben opnieuw met succes een lastige hindernis genomen in de race naar prolongatie van het landskampioenschap. De per definitie lastige uitwedstrijd tegen Alterno werd met 1-3 gewonnen, waardoor de voorsprong van 7 punten op achtervolger VC Weert onaangetast bleef.

Door Wim van Mourik

Trainer-coach Appie Krijnsen kon tevreden terugblikken: ,,De eerste, tweede en grotendeels ook de vierde set hebben wij goed gespeeld. Daar tussen in gaven wij Alterno gelegenheid om in de wedstrijd te komen, maar dat is prima hersteld in de afsluitende set. Een goede generale voor zaterdag. Wij zijn gewaarschuwd, dat het in Zwolle zeker niet vanzelf zal gaan." Sliedrecht speelt dan de halve finale van het bekertoernooi, ook tegen Alterno.

Makkelijk ging het dus niet in de Alternohal, waar opnieuw tientallen blauw-wit uitgedoste Sliedrecht Sport supporters tegengewicht gaven aan de lokale trommelaars. In de eerste en tweede set had Sliedrecht Sport, gestart met onder andere Rianne Lantinga en Bianca Gommans in de basis, de zaken redelijk onder controle, ondanks het feit dat de score tot 19-19 gelijk op liep. Goede acties van Esther van Berkel en een sterke afsluitende service beurt van Inge Molendijk brachten de eerste set met 20-25 veilig binnen. Ook in de tweede set had Sliedrecht Sport nog weinig te vrezen: via 5-11 en 12-18 liep de voorsprong in de slotfase nog even terug tot 18-22, Rianne Lantinga sloeg echter met haar service-point de illusies van Alterno aan diggelen: 21-25.

De inbreng van hard-hitter Moniek Jansen zette Alterno in de derde set op het goede spoor. Sliedrecht Sport had geen antwoord op de steeds beter lopende aanvalsgolven met het 17 jaar jonge talent Celeste Plak (hoog op het verlanglijstje van Sliedrecht Sport voor het nieuwe seizoen) in de hoofdrol. De landkampioen kwam er even totaal niet aan te pas en met 25-15 leek de toon gezet voor een kentering in de wedstrijd.

Deze leek zich ook voort te zetten in de vierde set (7-2 voor Alterno), doch met de inbreng van de kersverse (Papendrechtse) sportvrouw van het jaar Pamela Domselaar zette Sliedrecht Sport de rem op het Apeldoornse aanvalsgeweld. Bij 10-10 nam het keurkorps van coach Appie Krijnsen het heft weer in eigen hand, sloot de blokkering prima op aanvallen van Plak en Jansen en had Sliedrecht Sport bij een 21-22 stand uiteindelijk het beste eindschot, dat Rianne Lantinga verzilverde met een benut matchpoint: 22-25

Zo nam Sliedrecht Sport een kleine, mentale voorsprong met het oog op de komende halve finale van het bekertoernooi, waarin Alterno aanstaande zaterdagavond in Zwolle opnieuw de te kloppen tegenstander zal zijn. Geen gemakkelijke opgave, waarin met name de eigen service en het passende antwoord op de sterke "luchtmacht'' van Alterno (Celeste Plak, Carlijn Jans en Moniek Jansen: gemiddeld meer dan 1.92 meter) belangrijke troeven zullen blijken te zijn.