Grote teleurstelling bij Merwede

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Oranje Nassau moet de laatste drie wedstrijden van de competitie winnen om degradatie te voorkomen en heeft alles in eigen hand. Merwede moet alle wedstrijden winnen en dan is de ploeg nog afhankelijk van koploper KCR. En daar zat zeer waarschijnlijk het grootste verschil in instelling van beide ploegen in bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag, die gewonnen werd door de korfballers uit Vlaardingen.

Oranje Nassau kwam als een raket uit de startblokken en stond binnen enkele minuten op een 2-0 voorsprong. Bij Merwede duurde het iets langer voordat de spelers warm gedraaid waren. Nog wel op tijd om de achterstand niet te ver te laten oplopen. Merwede ging meer druk geven en kwam naast de thuiploeg. Met rust stond het 6-6.

Na rust leek Merwede orde op zaken te gaan stellen en nam voor het eerst een voorsprong. Maar Oranje Nassau voelde dat er iets te winnen viel en nam al snel weer de leiding over. Bij Oranje Nassau lukte steeds meer en Merwede wist maar niet te scoren, ondanks de vele kansen en lange aanvallen. Het eindsignaal klonk uiteindelijk bij 16-11. Groot feest bij de thuisploeg, grote teleurstelling bij Merwede.

De komende twee weken geen wedstrijd voor Merwede 1, op 2 maart komt Korbatjo naar Sliedrecht. Aanvang in de Stoep 20.35 uur.