Ingezonden brief: 'Sliedrechtse Sportverkiezingen'

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

De sportverkiezingen zijn een stille dood gestorven. Ondanks het feit dat de Sliedrechtse sportclubs erop aandrongen het evenement toch vooral in stand te houden, zijn ze er niet in geslaagd voldoende kandidaten aan te dragen. In Het Kompas van donderdag 7 februari is het voorpaginanieuws. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn? Vroeger, toen Jumbo nog Super de Boer heette, was de Sliedrechtse bevolking nog wel te porren voor lucratieve acties. Het LOKO-spaarsysteem werd ingevoerd en het Sliedrechts winkelbestand was dolenthousiast.

Vroeger hadden we Baggerfestivals waar op het hoogtepunt in 2006 zelfs de TROS op afkwam met het immens populaire Ter land, ter zee en in de lucht.

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch was zeven jaar geleden reeds te merken dat het achteruit zou gaan met de belangstelling voor lucratieve acties. Aan de WK-pool van Het Kompas, met een prijzenpot waar je u tegen zei, deden niet meer dan 25 mensen mee. Van iedere duizend Sliedrechters nam er niet eens één de moeite een gooi te doen naar de elektronica die beschikbaar werd gesteld door de plaatselijke middenstand. Sindsdien is het niet meer voorgekomen dat dergelijke acties in Het Kompas stonden. De bereidwilligheid tot deelname aan - pakweg - de Sportverkiezingen is naar een absoluut nulpunt gedaald in een tijd waarin zeggen dat je het druk hebt een must is geworden. Willen we de Sportverkiezingen nieuw leven inblazen, dan is er een flinke omslag nodig in het denken van de bevolking. 'Geen woorden, maar daden', zo zou John de Wolf dat twintig jaar geleden noemen!

J. van Rijsbergen

Weresteijn 62

Sliedrecht

advertentie
advertentie