Tapperij de Waagh twee weken dicht

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente heeft Tapperij de Waagh een tijdelijke sluiting opgelegd van twee weken, geldend vanaf vandaag (maandag 11 februari) tot en met zondag 24 februari. Reden voor de tijdelijke sluiting is een nieuw opstootje dat op 29 december 2012 plaatsvond.

Als gevolg van een ernstig incident werd aan Tapperij de Waagh op 5 december een bestuurlijke waarschuwing opgelegd. Dit houdt in, dat wanneer er nogmaals geweld door bezoekers plaatsvindt of dat de openbare orde op een andere wijze verstoord wordt een tijdelijke sluiting wordt opgelegd.

Op 29 december 2012 ging het opnieuw mis. Een discussie in de Waagh over een stoel eindigde buiten in een opstootje waarbij een persoon klappen kreeg en later is afgevoerd in een ambulance. Burgemeester van Hemmen: ,,Ik wil met deze maatregel een duidelijk signaal afgeven dat dergelijke incidenten niet worden getolereerd. De gemeente wil dat horecabezoekers veilig en gezellig kunnen uitgaan. Hierin is geen plaats voor overlast, vandalisme of uitgaansgerelateerd geweld.''

Op maandag 25 februari mag de Waagh haar deuren weer openen voor publiek. De eerder gegeven bestuurlijke waarschuwing blijft dan van kracht. Dit betekent dat de Waagh bij een volgend incident weer een tijdelijke sluiting zal worden opgelegd.

advertentie
advertentie