Historisch moment: 'Vrolijk moment tijdens een afscheid'

17 februari 2013 om 00:00 Nieuws

Foto 1 (oud):

Vijf heren hebben de grootste lol. Geen toneelstukje, zoals we dachten. Wel een feestelijke gebeurtenis. De man in het midden is Gerrit Kila tijdens zijn afscheid als hoofd van school 4 (Jan Ligthartschool). Het afscheid vond plaats in de school aan de Thorbeckelaan in 1970. Cora Bakker-Hokken meldde ons: ,,Kila was hoofd van de openbare lagere Jan Ligthartschool. ,,Ik heb daar op school gezeten. Ik weet ook dat hij betrokken is geweest bij de Sliedrechtse Voetbalvereniging. Hij was zelfs voorzitter van deze club'', laat Leny de Bruin-Nederlof ons weten. De andere mannen zijn oud-personeelsleden. Via Cor Verweij (tweede van rechts) verkregen we de volgende informatie: van links naar rechts Gerrit den Braven (ging naar de MULO in Geldermalsen), Kees Ouwerkerk (naar de School voor de Detailhandel in Rotterdam), Cor Verweij (woonde toen - 1970 - nog in Sliedrecht, maar was als hoofd van de school verbonden aan het Pedologisch Instituut in Rotterdam), Piet vd Blom (vertrokken naar de Lagere Technische School in Tiel, maar was na de Jan Ligthartschool nog hoofd van de Henri Dunantschool).

Foto 2 (nieuw):

Op de schaats in een lange rij achter elkaar. We zijn benieuwd of er nog iemand is die ons wat kan vertellen over de foto. Waar werd de foto gemaakt? Wanneer? Ter gelegenheid van wat? En natuurlijk de belangrijkste vraag: wie zijn hier afgebeeld?'

Stuurt u gerust uw gegevens naar ons toe. We hopen weer op diverse reacties. Deze kunt u kwijt bij: Bas Lissenburg: e-mail info@historie-sliedrecht.nl of bij Bas Korporaal, Kerkbuurt 241, 3361 BH, Sliedrecht, telefoon 0184-417192, e-mail: bkorporaal@chello.nl.

advertentie
advertentie