Lisa Korevaar doet openbaar D-examen

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De nog maar 19-jarige Lisa Korevaar doet op zaterdagavond 23 februari haar openbare D-examen op de euphonium met begeleiding van het A-orkest van Crescendo. Ze zal worden beoordeeld door een professionele jury. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren.

Het is tijden geleden dat iemand bij Crescendo het heeft aangedurfd om D-examen te doen en momenteel is geen enkel lid in het bezit van het D-diploma. Ook bij andere muziekverenigingen zijn D-diploma's zeldzaam. Waar de gemiddelde muzikant na het B-examen wel genoeg heeft van het harde studeren voor de theorie- en praktijkexamens, is Lisa inmiddels helemaal klaar voor haar D-examen. Het theoriegedeelte inclusief scriptie is al helemaal afgerond. Nu het praktijkgedeelte nog. Op 23 februari zal zij samen met het A-orkest enkele stukken voor euphonium en orkest uitvoeren. Het wordt dus een praktijkexamen in de vorm van een concert. Bij een normaal examen is geen publiek aanwezig, maar bij dit examen is publiek van harte welkom.

Lisa is opgeleid door zwaar-koper docent Paul Langerman. Hij is als klein jongetje zelf ook gestart bij Crescendo op de trombone en is inmiddels professional. Hij speelt in het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee en is docent en dirigent van de jeugdorkesten van Crescendo.

Het openbare D-examen van Lisa Korevaar vindt plaats in het verenigingsgebouw van Crescendo aan de Kerkbuurt 156 in Sliedrecht. Het examen begint om 20.15 uur en de zaal gaat open om 19.45 uur. Publiek is van harte welkom. De toegang is helemaal gratis.

advertentie
advertentie