Andrew Mensing stormt Top 10 binnen

17 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Andrew Mensing is in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht naar de 7e plaats in de rangschikking geklommen. Hij boekte deze ronde een spectaculaire winst op kampioenskandidaat Niels Mijnster. De Nederlands kampioen snelschaken ging voortvarend van start en trok tweede teamspeler Mijnster mee in het tempo. Niels probeerde nog wel wat trucjes, maar daar trapte het jongste Mensing-broertje niet in. Door dit verlies raakt Mijnster de aansluiting op de twee koplopers een beetje kwijt en zal hij de komende rondes alles moeten geven om nog kans op het kampioenschap te houden.

Wim Hokken blijft op de tweede plaats na een moeizame remise tegen oud-voorzitter Wout Boer, maar zag de marge met Peter van den Bergh wel iets oplopen.

Peter Vis kwam tegen Jerry van Rekom iets beter uit de opening, maar gaf dit voordeel later weer weg. In het eindspel kregen de twee spelers een gelijke stelling op het bord. Van Rekom probeerde Vis nog op het verkeerde been te zetten, maar uiteindelijk was remise de terechte uitslag.

Kees Wessels wist middels een mooi stukoffer de stelling open te breken en dwong zo Robert van Rekom tot opgave. Hans Klein won van André van Dieën en Adrian Mensing redde het niet tegen de geroutineerde Wim Pool. Joost Stoker speelde een miniatuurpartij door Martin Prins binnen 15 zetten te verslaan.

Marcel Klein speelde tot het middenspel een gelijkopgaande pot tegen Peter van de Poel, maar in het eindspel raapte Van de Poel langzaam de stukken van Klein op en kon het punt bijschrijven. Henri Hartog had een goede avond en wist na een lange partij Hans Snel op de knieën te dwingen.

advertentie
advertentie