Dansgroepen Synergos leveren visitekaartje af

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Alle groepen van de Streetdance en Ritmische Gymnastiek hebben op vrijdag 15 februari in sporthal De Stoep hun jaarlijkse visitekaartje weer afgegeven met spetterende demonstraties op eigentijdse muziek. De tribune zat stampvol met familie, vriendjes en vriendinnetjes en andere belangstellenden.

De leiding van de kiddy-, kids-, mixed- en streetdancegroepen was in handen van Esmeralda van Heukelum en Sara Graansma. Zij zorgden voor de choreografieën. De jongste groep, de Kiddydance, bestaat uit meisjes in de leeftijd van 4 en 5 jaar. Zij vertederden het publiek, verkleed als engeltjes, met hun dansje op het nummer van K3: 'Waar zijn die engeltjes?' De oudere groepen lieten hun danskunsten zien op onder andere 'Boom boom waka waka', Something in the water', 'Hot 'n cold'. De uitsmijter van de avond was de oudste streetdancegroep van 16 jaar en ouder. Zij lieten in fluorescerende kleding een perfect uitgevoerde dans zien op het nummer Bounce.

Ter afwisseling van de optredens van de streetdance-groepen lieten de meisjes van de Ritmische Gymnastiek knap uitgevoerde oefeningen zien op swingende muziek, waarbij ze lint, knotsen of hoepel gebruikten. Deze meisjes trainen wekelijks onder de enthousiaste leiding van Lia Slob, die zorgde voor de choreografieën.

De demo werd afgesloten met een spectaculaire einddans op EyO van K3. Aan dit nummer deden niet alleen alle 160 danseressen mee, maar ook de kinderen uit het publiek werden uitgenodigd om mee te doen. Dit zorgde voor een kleurrijk en vrolijk schouwspel.

Zie voor meer foto's: www.omnisport-synergos.nl.

advertentie
advertentie