Peter vd Bergh op weg naar vierde kampioenschap?

23 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met nog zeven ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Bergh door winst op jeugdtalent Andrew Mensing nu een riante voorsprong van ruim 100 punten op achtervolger Wim Hokken. Het was zeker geen gemakkelijke partij voor de drievoudig kampioen die tegen het jongste Mensing-broertje bijna de gehele bedenktijd nodig had, maar in het eindspel toch nog de beslissende aanval kon doorzetten. Wim Hokken blijft op de tweede plaats. Hij kwam tegen Wim Pool niet verder dan remise, waardoor de marge met koploper Van den Bergh werd vergroot. Jerry van Rekom steeg naar de derde plaats door André van Dieën te verslaan. Van Dieën hield het lange tijd goed vol, maar Van Rekom combineerde in het eindspel naar de winst.

Peter Vis wilde weer eens stunten tegen 'angstgegener' Kees Wessels, maar blunderde in de opening al een pion weg. Die pion zag Peter nooit meer terug en de winst ging dan uiteindelijk naar Wessels die de partij geroutineerd uitschoof. In de strijd tussen Jan Sulman en Henk Prins ging het lange tijd gelijk op. Sulman wist echter toch een doorbraak te forceren en ondanks de goede verdediging van Prins wist de witspeler het punt te pakken. Peter van de Poel en Theo Dekker speelden een gezellige pot, waarin het al snel duidelijk was dat Dekker net een maatje te groot was voor Van de Poel die desondanks goed partij gaf aan de eerste-teamspeler. Floris Verweij had, gezien het ELO verschil, de beste papieren in de partij tegen Marcel Klein en kon aan het eind van de avond het punt bijschrijven.

Leo Koppelaar was in een gulle bui en deed tegen Jorik Klein al snel een stuk in de aanbieding, waarna het voor Jorik een klein kunstje was om de partij winnend af te sluiten. Hans Dubbeldam stond heel lang erg goed tegen jeugdspeler Jurgen de Haan, maar zag een laatste truc over het hoofd en werd pardoes mat gezet. Mark van Hulst won na lange tijd weer eens een partij. Tegenstander Cees Moes dacht met lange rokade zijn stelling te verbeteren, maar kreeg meteen een niet meer te houden koningsaanval over zich heen.

advertentie
advertentie