Tiende editie Vijf Engelse Mijlen van Ameide

23 februari 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De tweede loop in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2013 is de SecureLink 5EM Run van Ameide. Deze staat op het programma voor zaterdag 9 maart en is een Atletiekunie-wedstrijd voor mannen en vrouwen senioren en de categorieën M35, M45, M55, V35 en V45. Daarnaast is het een prestatieloop voor recreanten.

Het parcours is vijf Engelse mijlen lang, gelijk aan 8,045 kilometer. Jesper van der Wielen scherpte vorig jaar het parcoursrecord aan tot 23 minuten en 14 seconden. Bij de vrouwen staat de snelste tijd ooit sinds 2009 op naam van Gladys Otero: 27 minuten en 39 seconden.

De afstand heeft de SecureLink 5EM Run juist voor de recreant altijd een aantrekkelijke loop gemaakt, weet Wim van der Grijn, voorzitter van de Stichting Vijf Engelse Mijlen. ,,Het is net even wat minder dan tien kilometer. Net iets makkelijker dus. Beginnende lopers die hier binnen een uur over de finish komen, hebben daarna een mooi doel om ook tien kilometer binnen een uur te lopen.''

De SecureLink 5EM Run van Ameide begint op 9 maart om 15.00 uur. Start en finish liggen op de Doelakkerweg. De lopers maken een kleine ronde door het dorp en een grote omloop over de brede polderwegen rondom het dorp. Voorinschrijven is tot en met 5 maart mogelijk via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf in 't Spant aan de Liesveldweg 67 in Ameide, waar ook de kleed- en douchegelegenheid is op de wedstrijddag. Leden van de Atletiekunie betalen 5 euro inschrijfgeld bij voorinschrijving en anders 6 euro. Niet-leden betalen ook 6 euro voor deelname. Er zijn prijzen voor de drie snelste lopers in alle categorieën, en voor verbetering van het parcoursrecord.

Meer informatie over de 5EM Run is verkrijgbaar bij Wim van der Grijn: 06-12260020 of w.v.d.grijn@kpnplanet.nl.

Het is tot 30 maart ook nog mogelijk om voor het gehele Univé Grote Rivieren Loopcircuit in te schrijven. De kosten voor deelname aan het hele pakket van acht wedstrijden (de Dirk IV Loop in Hoornaar werd in januari al gelopen) bedragen 35 euro. Over te maken op rekeningnummer 32.22.30.446 ten name van Commissie wegatletiek Typhoon onder vermelding van 'voorinschrijving loopcircuit 2013'. Inschrijven voor het hele circuit kan ook via het formulier dat te vinden is op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

advertentie
advertentie