Presentatie over natuur in Israël

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De Alblasserwaardse natuurfotograaf Jan Trapman geeft op donderdag 7 maart een boeiende presentatie over de natuur in Israël. De lezing vindt plaats bij de Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht, nabij Wijngaarden. Aanvang 19.30 uur.

Tijdens deze avond zal Trapman het publiek meenemen naar Israël. De meeste mensen die Israël bezoeken, doen dat uit religieus oogpunt. Begrijpelijk, want velen kennen dit land vanuit de Bijbel. Dat de natuur er ook verrassend mooi en veelzijdig is weten velen niet. Deze veelzijdigheid dankt het land aan de geografische ligging: het ligt op het kruispunt van drie continenten: Europa, Azië en Afrika. Ondanks dat het een klein land is, zijn de temperatuurverschillen bijzonder te noemen. In het noorden wordt in de winter geskied op het Hermongebergte, terwijl tegelijkertijd aan de Rode zee bij Eilat de mensen aan het strand liggen. Doordat de klimatologische verschillen zo groot zijn, is er veel diversiteit te vinden in de planten- en dierenwereld.

De beelden die worden getoond, laten niet alleen vogels zien, maar ook prachtige vlinders, planten en orchideeën. Trapman neemt de luisteraar donderdag 7 maart mee naar een aantal van de mooiste natuurreservaten in het noorden, maar ook naar de woestijnen van Judea en de Negev.

Info: www.nvwa.eu.

advertentie
advertentie