Tweede schaakteam laat favoriet zweten, maar verliest wel

23 februari 2013 om 00:00 Nieuws

ROTTERDAM - Opnieuw heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht een zekere winst uit handen gegeven. Nota bene tegen de favoriet van de Promotieklasse van de RSB, het eens zo vermaarde Overschie 1, lieten de Sliedrechtse reserves zien dat ze in de Promotieklasse thuis horen. Maar opnieuw bleef het team van teamleider Kees van der Does met lege handen: 4,5-3,5 voor de - inmiddels - promovendus uit Rotterdam.

Natuurlijk had de Sliedrechtse teamleider weer een verrassende opstelling uit zijn hoed getoverd. En de tactische opstelling leek zijn vruchten af te werpen, al liet Jan Sulman zich wel erg snel foppen. Deze ingecalculeerde nederlaag werd gecompenseerd door een ontketende Wim Hokken, die zijn tegenstander geen zet de kans op een beter resultaat heeft gegeven dan de nul die hij nu behaalde. De Sliedrechtse reserves kwamen zelfs op voorsprong, omdat Pieter Pons zijn al te wild offerende tegenstander zijn verdedigingstalenten toonde en keurig wist te winnen. Met hele goede stellingen van Willem Kuiper en Jerry van Rekom leek een sensatie in de lucht. Maar Kuiper zag zijn tijd slinken en in gewonnen stelling maakte hij foutjes. Daar profiteerde zijn tegenstander van en joeg Kuiper door de vlag. En Van Rekom faalde een gewonnen toreneindspel tot een goed einde te brengen. Het werd onnodig remise.

Kopman Floris Verweij verloor in het eindspel, maar deze nederlaag was enigszins ingecalculeerd. De hoop was meer gevestigd op de staartborden. Niels Mijnster molk een pionneneindspel volledig, maar moest toch uiteindelijk in remise berusten. Dan maar schwindelen aan bord 8 moet Wout Boer hebben gedacht. Zijn tegenstander leek beter te staan, maar had weinig tijd. In het gerommel in de laatste minuten bleek remise uiteindelijk het resultaat en kwam de favoriet met de schrik vrij.

Met 4 punten uit 6 wedstrijden staat het tweede team voorlaatste. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het team van Kees van der Does nog steeds handhaving in eigen had. Dan zullen in de streekderby's tegen de Dordtse ploegen wel gewonnen moeten worden.

advertentie
advertentie