Gemeenteraad schrijft prijsvraag uit voor portret van toekomstig Koning

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Om straks een nieuw portret van Koning Willem-Alexander in de Sliedrechtse raadzaal te kunnen hangen heeft de gemeenteraad twee prijsvragen uitgeschreven. Eén voor volwassen kunstenaars en één voor kleine kunstenaars. Voorwaarde om mee te doen aan beide prijsvragen is dat de kunstenaars inwoners van Sliedrecht moeten zijn. De jury bestaat uit burgemeester Bram van Hemmen en één raadslid per fractie.

Volwassen kunstenaars en kunstmakers kunnen een portret insturen met de afbeelding van de toekomstig Koning Willem-Alexander. Het winnend portret wordt aangeschaft en komt te hangen in de raadzaal van Sliedrecht. De winnaar wordt op dinsdag 7 mei tijdens een raadsvergadering bekend gemaakt. De prijs bestaat uit een geldbedrag.

Alle ingezonden portretten worden geëxposeerd in het raadhuis van Sliedrecht vanaf 7 mei tot half juni. Op zaterdag 14 september tijdens de Open Monumentendag zijn alle portretten nog eens te bekijken in het raadhuis van Sliedrecht.

Kleine(re) kunstenaars van 4 tot 15 jaar kunnen hun kunstwerk insturen met de afbeelding van de toekomstige Koning en Koningin en de prinsessen. Per leeftijdscategorie wordt een winnaar gekozen. De prijs is een Oranjetaart. De dag van de prijsuitreiking zal rond 26 april liggen. Die datum kan nog niet definitief worden vastgelegd omdat er inmiddels allerlei landelijke activiteiten en festiviteiten bekend worden. De kunstwerken worden geëxposeerd in het raadhuis van Sliedrecht vanaf eind april tot half juni.

Van de kunstwerken worden een digitaal fotoboek gemaakt dat wordt gepubliceerd op de website van de gemeenteraad.

advertentie
advertentie