Sliedrecht in actie op NLdoet

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ook in Sliedrecht zijn tijdens NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart klussen en activiteiten te doen. Eén Sliedrechts initiatief heeft zich aangemeld voor de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels, gestart ter ere van de aankomende troonswisseling. Dat is Sterk@Werk, die meedingt in de categorie Helpende Hand. In het hele land zijn inmiddels ruim 1.000 voordrachten.

Ter gelegenheid van de aankomende troonswisseling startte het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in de categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Het is voor het eerst dat het Nederlandse publiek vervolgens mee kan stemmen op hun favorieten. Organisaties kunnen zich nog aanmelden tot 8 maart op www.kroonappels.nl. De winnaars krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel, €50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

In Sliedrecht kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor 11 klussen. ASVZ heeft voor vrijdag twee klussen opgegeven: tuinklussen en klusjes in en om een woning op de Merwebolder, beide tussen 9:00 en 16:00 uur. Philadelphia zoekt voor de 15de een schilder die de muren en de deurposten mooi in de verf zet. Ook hebben ze een dagje uit georganiseerd maar daarvoor zijn genoeg vrijwilligers gevonden. Rivas heeft ook twee activiteiten op vrijdag waar ze vrijwilligers bij kunnen gebruiken: voor 'Kunst en Kitsch' in verpleeghuis Waerthove zoeken ze kunstkenners die de waren kunnen keuren (9:30-16:00) en voor de workshop vergeten groente zoeken ze mensen die de hapjes kunnen presenteren (14:00-16:00)

Op zaterdag wordt er geklust bij NME-centrum De Hooizolder, tussen 9:00 en 16:00 uur. De Sociale Moestuin heeft die dag sterke mannen en vrouwen nodig om een groot terras aan te leggen (tussen 8:00 en 18:00 uur). Stichting Dierenasiel Sliedrecht zoekt vrijwilligers om de ruimtes een opknapbeurt te geven: 10:00 tot 14:00 uur. En Gemiva zoekt mensen die het balkon aan de Lijsterweg, met al het hekwerk, de tegels, alle meubels en plantenbakken, kunnen schoon maken in ruil voor koffie/thee en taart. Sterkatwerk wil zaterdag de jongeren een onvergetelijke dag bezorgen, maar voor deze klus hebben zich al voldoende vrijwilligers aangemeld. Dat geldt ook voor de Tennisclub SLTC die hun clubhuis gaan verven tussen 10:00 en 16:00 uur.

Aanmelden kan op www.nldoet.nl, waar elke klus met een beschrijving te vinden is.

advertentie
advertentie