Afbeelding

Raad wil snel duidelijkheid over de Stoep

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,We hopen dat nu eens wordt doorgepakt. De nood is hoog.” Bij monde van Cees Boer, de voorzitter van Stichting Topvolleybal Sliedrecht, liet Sliedrecht Sport begin dit jaar de alarmbellen rinkelen over de beoogde en benodigde uitbreiding van De Stoep. Boer gaf aan in gesprek te gaan met de andere sportverenigingen die gebruik maken van de sporthal en de fracties in de gemeenteraad. Dat het de Sliedrechtse politiek ook ernst is bleek dinsdagavond tijdens een opiniërende vergadering. Ze willen zo snel mogelijk duidelijkheid.

Door Erik de Bruin

,,Ook als het negatief is”, zei Len van Rekom van de VVD. Op verzoek van zijn fractie werd de notitie besproken die de raad onlangs heeft gekregen van het college. Het stuk bevat weinig concrete informatie. Dat de gemeente klem heeft gezeten, is wel evident. Uitbreiding is gewenst (alle gebruikers zitten daarop te wachten), maar kan alleen als de projectontwikkelaar meewerkt die het stuk grond naast De Stoep (tot de Rivierdijk) in eigendom heeft. Daar zit hem de crux. Zonder hier diep op in te gaan sprak wethouder Johan Lavooi over trage onderhandelingen. ,,In 2009 heeft de raad de wens van een grotere sporthal kenbaar gemaakt en zijn de behoeften van verenigingen geïnventariseerd. De ontwikkelaar had echter in 2010 en 2011 geen haast. Daar is pas in 2012 verandering in gekomen.” Er zit nu dus wel beweging in. Van Rekom gaf aan het van groot belang te vinden snelheid in het proces te houden. Hij pleitte voor een werkbijeenkomst op korte termijn waarbij niet alleen de gemeenteraad, maar ook de gebruikers en de Sportraad aanschuiven en uitvoerig worden geïnformeerd. Lavooi zei dit een prima suggestie te vinden: ,,Geef ons wel de tijd alle aspecten bij elkaar te vegen. We zullen in maart of april aan een ieder ons huiswerk presenteren.”

Een grotere sporthal op de huidige locatie staat of valt met de stedenbouwkundige ontwikkeling die in het gebied eromheen tot stand zou moeten komen. Kan dit niet snel gebeuren dan moet naar een andere plek worden gezocht. De wethouder gaf aan dat de locatie Benedenveer in Sliedrecht-West in ogenschouw is genomen. Vanwege de huidige marktomstandigheden is deze grond als woningbouwlocatie van de kaart gehaald. Een sporthal had misschien gekund, maar is volgens Lavooi financieel onhaalbaar gebleken. De gemeente voelt er wel iets voor met buurgemeenten te praten. ,,Zie de perfecte oplossing die in het verleden is bedacht voor één atletiekaccommodatie voor Papendrecht en Sliedrecht.” Van Rekom ziet hier geen heil in. Het levert volgens hem jaren vertraging op. Hij hoopt op een besluit voor de zomer. Leen Huijser van de SGP-ChristenUnie sprak dezelfde wens uit: ,,Beide wethouders (Lavooi en De Waard, red.) zouden geschiedenis kunnen schrijven als ze voor de zomer een plan van aanpak presenteren. Het duurt allemaal te lang.”

advertentie
advertentie