Merwede verwelkomt 450e lid

3 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een volle sporthal De Stoep presenteerde SKC Merwede zaterdag lid nummer 450. Voor de Sliedrechtse korfbalclub is dit een record aantal leden en een mijlpaal in de historie van de club die dit jaar 75 jaar bestaat.

In de afgelopen drie jaar is SKC Merwede gegroeid van een ledenaantal van 350 naar deze mijlpaal van 450 leden. Bij de jeugdcategorieën vindt de grootste groei plaats. ,,Maar minstens zo belangrijk is de grote hoeveelheid seniorenteams die Merwede in de competitie heeft", zegt Kees Cleton. ,,Merwede is een vereniging voor alle leeftijden. Zo hebben we de kangoeroes van 4 tot 6 jaar oud, maar hebben we ook teams van 45+ in competitie die wekelijks op een gezonde en sportieve manier bezig zijn. Bij deze oudere generatie zijn ook regelmatig nieuwe gezichten te begroeten of verwelkomen we herintreders. Ook een belangrijke plaats bij Merwede hebben de categorie sporters met een beperking, een initiatief dat door betrokken vrijwilligers wekelijks goed geregeld is."

Het leden aantal stond al een maand op 449. De afgelopen weken zijn er vijf leden bijgekomen. Hier is het 450e lid uitgeloot. Xander Groenewoud, Romy Smits, Liam Kommer, Lieke Bakker en Jarno vd Berg waren de kanshebbers voor voor de titel. De loting, verricht door het 400e lid Jorn Remans, bepaalde dat Lieke Bakker als 450e lid een korfbalbal uit handen van de even trotse voorzitter mocht ontvangen.

advertentie
advertentie