Punten blijven in de Stoep bij laatste thuiswedstrijd Merwede

3 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na twee weken rust trad Merwede aan tegen Korbatjo. De heenwedstrijd eindigde in een 15-15 gelijkspel en door de jaren heen blijken beide ploegen elkaar niet te veel te ontlopen. Een gelijkopgaande wedstrijd werd dus verwacht. Maar dit keer bleek Sliedrecht een maatje te groot voor de ploeg uit Oud-Beijerland. Het werd 18-12 in De Stoep

Het eerste kwartier ging het nog wel gelijk op. De teams scoorden vrijwel om en om tot 6-6. Op dat moment trok Merwede de touwtjes wat strakker aan, werd er korter verdedigd en ging de ploeg zelf ook gemakkelijker aanvallen. Zo kon de voorsprong langzaam groeien naar 1-6 voorsprong bij rust.

In de kleedkamer drukte trainer Enno Verhoef het team op het hart de lijn van het laatste kwartier door te trekken in de tweede helft. De strakke verdediging moest leiden tot rust voor de aanval om de voorsprong verder uit te breiden. Daar werd direct gehoor aangegeven door snel de 12-6 te scoren. Naarmate de tweede helft vorderde bleef de voorsprong intact. Steeds als Korbatjo scoorde en dichterbij leek te komen, had Merwede snel het antwoord en hield het gat op 5 à 6 punten. Uiteindelijk stond er een goede 18-12 overwinning op het scorebord.

Volgende week gaat Merwede op bezoek in Ridderkerk bij kampioen KCR. Aanvang in de Fakkel is 17.40 uur.