Open Dag van Zorg en Welzijn in Waerthove

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn zet het Sliedrechtse verpleeghuis Waerthove haar deuren open. Bezoekers zijn zaterdag 16 maart van 10.00 tot 15.00 uur welkom op deze Rivas-locatie aan de Kerkbuurt 200. Ze kunnen dan diverse informatiestands over thuiszorg, woonzorg en werken bij Rivas bezoeken. Ook is het mogelijk deel te nemen aan workshops en kinderen kunnen om 14.00 uur een ballon oplaten waarmee een leuke prijs te winnen is.

,,Er is een speciale stand met informatie over werken bij Rivas", vertelt Twan van de Munckhof, regiomanager bij Rivas. ,,Bezoekers krijgen zo inzicht in de mogelijkheden en zien zelf hoe divers werken in de zorg is." Daarnaast is er aandacht voor de nieuwbouw van Waerthove. ,,Binnenkort wordt het eerste gedeelte van de nieuwbouw opgeleverd. Tijdens een presentatie geven we bezoekers alvast een voorproefje van het eindresultaat."

Naast de informatiestands zijn er workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen. ,,Deze organiseren we normaal gesproken voor bewoners. Bij onze zorg kijken we altijd naar hun wensen en welzijn. Tijdens deze workshops krijgen bezoekers daarvan een goede indruk. En daarnaast is het gewoon leuk om hieraan deel te nemen."

In de week voorafgaand aan de open dag vindt bij de verpleeghuizen en thuiszorg in Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam de week van kunst en cultuur plaats. ,,Bij Rivas werken we volgens de principes van Planetree. Daarbij draait het om het leveren van mensgerichte zorg, waarbij er ook aandacht is voor kunst en cultuur", vervolgt Van den Munckhof. ,,Daarom is er voor bewoners van verpleeghuizen Judith Leysterhof, Tiendwaert en Waerthove én de thuiszorgcliënten een week vol poëzie, kunst en bijzondere maaltijden. De open dag in Waerthove vormt van deze week een goede afsluiting."

Voor meer informatie over Waerthove, de thuiszorg en andere diensten van Rivas: Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief) of www.rivas.nl. Meer informatie over de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn is te vinden op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.

advertentie
advertentie