'Kids Express brengt bijbelverhalen tot leven'

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Burgemeester Bram van Hemmen heeft maandagmorgen de Kids Express van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht feestelijk geopend. Hier waren ook twee klassen van het Protestants-Christelijk basisonderwijs in Sliedrecht bij aanwezig. Van Hemmen verrichtte de opening door, met hulp van twee leerlingen, een facebookduim te onthullen. Die duim verwijst naar de positieve insteek van het project.

Kids Express leert jonge kinderen namelijk om held te worden in de eigen woon- en leefomgeving. Dat gedrag verdient een dikke duim en mag dus 'geliked' worden. Na de opening gingen de kinderen in de vijf caravans van Kids Express aan de slag met allerlei opdrachten en vragen, aan de hand van vijf Bijbelverhalen. De expositie staat nog tot en met vrijdag 8 maart bij de Gereformeerde Kerk en zal in die tijd door ruim 400 kinderen bezocht worden.

,,We hebben juist voor Kids Express gekozen, omdat het niet alleen belangrijk is om op zondag kerk te zijn, maar ook om doordeweeks een constructieve bijdrage aan de samenleving te leveren", zegt dominee Joost Schelling, initiatiefnemer van het project. ,,Het gaat in de kerk namelijk niet alleen over geloof in God, maar ook om het geloof in het alledaagse leven. Juist in het leven van alledag komen de vragen naar God en geloof op en kunnen Bijbelverhalen mensen (weer) richting geven."

Daarom heeft Schelling juist scholen de gelegenheid te geven van Kids Express gebruik te maken. ,,Scholen staan midden in de samenleving en de Kids Express slaat met haar aanpak een brug tussen het godsdienstonderwijs en de burgerschapsvorming, die een steeds belangrijker onderdeel van het lesprogramma is." Zo zijn volgens de predikant veel van onze normen en waarden ontleend aan de verhalen, die in de Kids Express voorkomen. ,,In de Kids Express gaat het over concrete situaties van kinderen, zoals pesten op school of buiten de groep vallen. Op deze manier komen de Bijbelverhalen voor kinderen ook meer tot leven."

Schelling vindt het belangrijk om als kerk scholen te ondersteunen in hun taak om kinderen te vormen tot zelfstandige burgers. ,,Dit bijzondere project past daar naadloos bij aan en daarom zet ik me er ook graag met andere vrijwilligers voor in."

advertentie
advertentie