Workshop amateurtoneel bij Onder Ons

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Toneelgroep Onder Ons zoekt nieuwe leden. ,,Het aantal spelers loopt langzaam terug, terwijl de gemiddelde leeftijd oploopt. Om de bemensing van de rollen zo reëel mogelijk te laten verlopen, zoeken we nieuwe, liefst jonge, spelers. Daarom houden we op maandag 25 maart een workshop amateurtoneel voor belangstellenden", vertelt Jan Wieman van de toneelgroep. De workshop begint om 19.30 uur in de Roald Dahlschool aan de Prickwaert 204. Aanmelden kan via Inge van Breemen (0183-616151) of Jan Wieman (0184-418733).

Deelnemers aan de workshop hoeven geen toneelervaring te hebben. Wieman: ,,Belangrijk is dat toneel spelen je leuk lijkt om te doen, als je echt talent hebt is dat alleen maar meegenomen." Onder Ons repeteert van medio augustus tot het einde van het speelseizoen op maandagavond van 19.30 tot 22.30 uur in de Roald Dahlschoo. ,,Als speler wordt van je verwacht dat je er zult zijn tijdens die repetities. Er moet immers iets goeds en leuks tot stand komen. Toneelspelen is ontzettend leuk, ja ook spannend en vraagt concentratie en inlevingsvermogen in de rol die je speelt."

De Sliedrechtse Toneelgroep Onder Ons, opgericht in 1946, speelt jaarlijks tussen november en april nog steeds 8 à 10 voorstellingen in Sliedrecht, de Alblasserwaard en het Land van Heusden en Altena. In de glorietijd, de zestig- en zeventiger jaren, waren dat er wel 25 per seizoen. De toneelgroep speelt bijna uitsluitend op uitnodiging. Ook spelen zij jaarlijks in theater de Lockhorst in Sliedrecht en de Til in Giessenburg een "eigen'' voorstelling, dus voor eigen risico.

Onder Ons speelt altijd kluchten of blijspelen. ,,Dit verklaart mede het succesvolle voortbestaan van de toneelgroep: mensen willen graag leuk toneel zien en een avondje ontspannen en lachen. Iets wat tijdens de voorstellingen van Onder Ons een garantie is", aldus Wieman.

advertentie
advertentie