Gratis actieboek bij Boekhandel Ritmeester

6 maart 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Tijdens de Week van het Christelijke Boek (van 13 tot en met 23 maart) krijgen klanten van Boekhandel Ritmeester bij aanschaf van tenminste € 12,50 aan boeken gratis het actieboek Een dagje naar huis, geschreven door Hans Werkman.

In de novelle 'Een dagje naar huis' staat de vertrouwelijkheid tussen een oude schoenmaker en zijn dementerende vrouw centraal. Maar zij voelt zich ook vaak bang en onveilig. Hun volwassen zoon bezoekt hen en dit bezoek aan zijn ouderlijk huis roept herinneringen aan zijn jongenstijd in hem wakker. Hij beseft dat ook zijn jeugd balanceerde tussen onveilig en veilig. Hoort dat bij het menselijk bestaan? Of is er een mogelijkheid daaraan te ontstijgen?

Hans Werkman (1939, Uithuizermeeden) is neerlandicus, schrijver, bloemlezer, literatuurcriticus, lettergrijper en dichter. Hij groeide op als derde zoon in een schoenmakersgezin met vier kinderen. Werkman schreef onder andere de roman 'Het hondje van Sollie' en biografieën over Willem de Mérode en J.K. van Eerbeek. Hij publiceerde ruim zestig boeken. In 1986 kreeg hij de Henriëtte de Beaufortprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde voor zijn biografie De wereld van Willem de Mérode (1983). Hans Werkman is samensteller van vele bloemlezingen en is ook als vertaler actief geweest.

Boekhandel Ritmeester is te vinden aan de Rembrandtstraat 29 in Boven Hardinxveld, de Tolstraat 34 in Meerkerk en de Pompstraat 31 in Gorinchem.

advertentie
advertentie