Derde schaakteam neemt voorlaatste horde richting kampioenschap

10 maart 2013 om 00:00 Nieuws

GOUDA - Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft ook de voorlaatste horde richting het kampioenschap in 3B overtuigend genomen. Het talententeam van Messemaker 1847 werd met maar liefst 6,5-1,5 verslagen. Aan de uitslag te zien leek het een gemakkelijke wedstrijd, maar de praktijk was iets anders.

Zoals gebruikelijk gaven de 3 Musketiers het goede voorbeeld. Ten eerste wist Jorik Klein binnen een half uur te winnen. De gebroeders Mensing konden dat niet op zich laten zitten en binnen een uur stond het 3-0 voor het team van Leo Koppelaar. Daarna stokte de motor even, maar nadat Peter Vis vanuit slechte positie alsnog wist te winnen was de overwinning bijna een feit. Kees van der Does en Martijn Stoker wonnen ook, terwijl kopman Henk Prins met remise genoegen moest nemen. Alleen invaller Hans Snel moest zijn koning omleggen.

Met nog één wedstrijd te gaan - tegen nummer laatst IJsselmonde 2 - lijkt een kampioenschap in de maak. Op 11 april zal in de thuiswedstrijd minimaal gelijk moeten worden gespeeld.

advertentie
advertentie