Sliedrecht ten onder in 'biljart-interland'

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In de onderlinge strijd op het groene biljartlaken kon Sliedrecht het uit niet redden tegen en bij de biljarters uit Wijngaarden van De Lukkie Klos.

Er werd in twee verschillende disciplines gespeeld, het libre-spel en een ronde driebanden. Bij het driebanden werd Sliedrecht winnaar met twee punten verschil. Bijna alle twaalf deelnemers wisten hun puntendoelstelling te halen. Heel goede partijen werden gespeeld door Herwin de Hartog (Lukkie Klos) en André van Elswijk van Het Wapen van Sliedrecht. André haalde 9 punten, Herwin 10.

De onderlinge strijd tussen de twee toppers Ad van Rooij en Arjan Stoffer werd in het voordeel van André beslist; André won voor Sliedrecht met 10-2. De topper bij het driebanden kwam van de Lukkie Klosser Piet Stuij; hij haalde een knappe overwinning op Wim v/d Herik 13-7. Bij het libre-spel was het De Lukkie Klos die het Sliedrechtse wapen met 11 punten meer versloeg. Hierbij haalde de goed ingeburgerde Wingerdse Teunis Verhoeven 16 punten in zijn partij tegen Willem Dieleman.

De topper van de avond werd toch de Sliedrechtse Louis Dieleman. Hij maakte in zijn partij tegen de ook goed spelende Rob v/d Togt van De Lukkie Klos maar liefst 76 carambols.

De eindstand van deze avond werd in het voordeel beslist door de thuispelende Lukkie Klossers met 124 tegen 115 punten. De volgende wedstrijd wordt bij het Wapen van Sliedrecht gespeeld.

advertentie
advertentie